De gemeente heeft 300 meter aan kademuur bij de Noordwal vervangen. Er is meer ruimte gemaakt voor water. Hierdoor kan overtollig regenwater sneller naar de zee stromen. Zo houden we ook in de toekomst droge voeten. In de nieuwe kademuur is bij de Kalkoenstraat een op- en afstapplaats gekomen voor boten en op de kade is ruimte gemaakt voor 2 extra bomen. De kade is klaar en kan weer 100 jaar mee.

De Hemsterhuisbrug is een monumentale brug en is in oude glorie hersteld. De oorspronkelijke onderdelen worden hergebruikt, hersteld of 1-op-1 nagemaakt. Bij het namaken is zoveel mogelijk de techniek gebruikt van tijdens de originele bouw.

Brugwachtershuisje is terug

Tot vlak voor de Tweede Wereldoorlog stond er naast de Hemsterhuisbrug een brugwachtershuisje. Na de renovatie van de brug heeft de gemeente op de oorspronkelijke plek ook weer een klassiek ogend brugwachtershuisje geplaatst. Hierin zitten de technische installaties en het bedienpaneel voor de brug. Met het plaatsen van het brugwachtershuisje versterkt de gemeente de historische uitstraling.

Klaar voor de toekomst

Het restaureren van de brug bood gelijk een kans om de stad voor te bereiden op de toekomst. Er is meer ruimte gemaakt voor water. Hierdoor kan overtollig regenwater sneller naar de zee stromen.