De buurt moest de brug maar liefst 22 maanden missen, maar fietsers en voetgangers kunnen hem nu weer gebruiken. De brug is volledig gerenoveerd en kan de komende 100 jaar weer mee! De monumentale Hemsterhuisbrug verbindt de Noordwal en Veenkade. Het is een echte blikvanger in de Haagse binnenstad.

Historische feiten

Patrick Bosman is adviseur bij monumentenzorg. Hij was nauw betrokken bij de restauratie en weet alles over de historie van deze monumentale gietijzeren brug uit 1885. In dit achtergrondverhaal vertelt hij 5 opvallende historische feiten over de brug.

 

Meer lezen over de Hemsterhuisbrug

 

 

Deel dit artikel

Lees meer nieuws

Bekijk alle items
  • 12 augustus: extra drukte tijdens de Tour de France Femmes

    Op maandag 12 augustus is de finish van de 1e etappe van de Tour de France Femmes 2024 in Den […]

    Lees verder
  • De Koningstunnel in Den Haag. Op de achtergrond zie je het centraal station. De bovenkant van de tunnel is bedekt met gras en bomen. De tunnel bestaat ui twee rijstroken in beide richtingen gescheiden door een verhoging waar lantaarnpalen staan.

    Gedeelte Koningstunnel afgesloten van 15 tot 26 juli

    In de ondergrondse leidingen van het Haagse warmtenet zijn onderdelen aan vervanging toe. Eneco vervangt een van deze onderdelen op […]

    Lees verder
  • Minder treinen tot eind juli 2024

    ProRail werkt aan het spooremplacement van Den Haag Centraal. Ook zijn er werkzaamheden aan het spoor tussen Den Haag en […]

    Lees verder