Hieronder vindt u antwoord op 5 veelgestelde vragen over het project Keizerstraat en omgeving: aanleg infiltratiesysteem.

  • Waarom zijn er werkzaamheden aan de Keizerstraat?
   In de Keizerstraat en omliggende straten is er bij hevige regenbuien regelmatig wateroverlast. Dit komt doordat regenwater in de openbare ruimte niet snel kan wegstromen naar het riool. Daarom legt de gemeente in de Keizerstraat en een aantal straten eromheen een infiltratiesysteem aan. Dit buizensysteem komt naast het riool te liggen. Het regenwater kan dan op een later moment in de grond zakken.
  • Hoelang duren de werkzaamheden aan de Keizerstraat?
   De werkzaamheden starten november 2022 in de Nieuwe Laantjes. Van 16 januari tot en met juni 2023 zijn de werkzaamheden in het winkelgebied van de Keizerstraat. De werkzaamheden in de andere woonstraten worden na de werkzaamheden in de Keizerstraat uitgevoerd.
  • Waar vinden de werkzaamheden plaats?
   De werkzaamheden vinden plaats aan de Nieuwe Laantjes, Keizerstraat tussen Kolenwagenslag en Wassenaarsestraat, Jacob Pronkstraat tussen Keizerstraat en Zeeruststraat, Weststraat tussen Nieuwe Laantjes en Vermaasstraat, en de Jan Kistenstraat tussen de Nieuwe Laantjes en de Keizerstraat.
  • Waar kan ik terecht met vragen, klachten of opmerkingen over de werkzaamheden aan de Keizerstraat?
   • Voor vragen over de planning, parkeren of bereikbaarheid kunt u contact opnemen met Victor Erdman (omgevingsmanager) via victor@wallaard.nl.
   • Voor vragen/opmerkingen of meer informatie over de aanleg van de infiltratievoorziening en de Klimaatchallenge Keizerstraat kunt u contact opnemen met de omgevingsmanager van de gemeente via keizerstraat-klimaatrobuust@denhaag.nl.
  • Hoe moet ik rijden tijdens de werkzaamheden aan de Keizerstraat?
   Met waarschuwingsborden in de straat worden de omleidingen aangegeven.